Ισοπαλία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 13,5%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ενώ ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνουν από 5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, που εξαιρεί την αποχή, το λευκό και τους αναποφάσιστους, τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) συγκεντρώνουν ποσοστό 27% και το ΠΑΣΟΚ 14,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 7,5% και από 5,5% λαμβάνουν το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Δημοκρατική Αριστερά.

Aναλυτικά τα ποσοστά έχουν ως εξής

·   ΝΔ: 24,5%

·   ΣΥΡΙΖΑ: 24,5%

·   ΠΑΣΟΚ: 13,5%

·   Ανεξάρτητοι Έλληνες: 7%

·   ΚΚΕ: 5%

·   Χρυσή Αυγή: 5%

·   ΔΗΜΑΡ: 5%

·   Δημιουργία Ξανά!: 2,5%

·   ΛΑΟΣ: 1,5%

·   Οικολόγοι Πράσινοι: 1%

Απόλυτη ισοπαλία για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει ελαφρά αύξηση. Αίνιγμα φαίνεται ότι αποτελεί για τους δημοσκόπους το σχήμα «Δημιουργία Ξανά – Δράση».

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με μικρή διαφορά από τον Αντώνη Σαμαρά. Ενδιαφέρον το στοιχείο ότι η διαφορά του κ. Τσίπρα οφείλεται στην απήχησή του στους ψηφοφόρους των υπόλοιπων κομμάτων.

Τέλος, η δημοσκόπηση αυτή της Pulse RC, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο ολόκληρη στο «Ποντίκι», διερευνά την προτίμηση των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος, το οποίο θα ψηφίσουν, με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ αν ένα από τα δύο κόμματα κερδίσει τις εκλογές. Το αποτέλεσμα έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook