Το συνδικάτο των σιδηροδρόμων GDL αποφάσισε την έναρξη μιας ευρείας απεργιακής κινητοποίησης και στις επτά μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τομέα. Στην μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρία, Deutsche Bahn, το 92% των μηχανοδηγών ψήφισαν υπέρ της απεργίας ενώ στις άλλες έξι το ποσοστό έφθασε το 96%.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για την επίσημη έναρξη της απεργίας, ξεκαθαρίζοντας ότι τα τρένα θα κινηθούν κανονικά σήμερα σε όλη τη χώρα. Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει τόσο τους επιβάτες που κινούνται σε προάστια, εντός και μεταξύ πόλεων όσο και τους τουρίστες με το GDL να δηλώνει ότι θα παρεμποδίσει και τους εμπορευματικούς συρμούς στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να επιτύχει εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας με ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο των 26.000 μηχανοδηγών.

«Υπάρχουν παραπάνω από αρκετοί λόγοι για να συνεχίσουμε τον αγώνα με στόχο την επίτευξη των στόχων στους οποίους συμφωνήσαμε από κοινού, συμπεριλαμβανομένων μεγαλύτερων απεργιακών κινητοποιήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του GDL, Κλάους Βεσέλσκι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook