Κάλεσμα σε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην δράση καθαρισμού της παραλίας μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο, που θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουνίου από τις 10 το πρωί και μετά απευθύνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με αφορμή την 5η Ιουνίου που κάθε χρόνου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία θεωρεί ότι κάθε πράξη του ανθρώπου πρέπει να γίνεται με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και στα πλαίσια αυτά καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην δράση.

Η δραστηριότητα αυτή (όπως κι άλλες παρόμοιες σε όλο τον κόσμο) διοργανώνεται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση MEDASSET με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Η ΜΕDASSET – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη σωτηρία των θαλάσσιων χελωνών ιδρύθηκε το 1988 στην Αγγλία και συστάθηκε στην Ελλάδα το 1993 ως ένα επιστημονικό και φιλεκπαιδευτικό Σωματείο, με στόχο τη μελέτη και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου.

Για την αποτελεσματική έκβαση της δράσης, έχουν εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές, τα απαραίτητα υλικά για καθαρισμό (σακούλες, γάντια, φόρμες καταγραφής, μολύβια κλπ), η τοποθέτηση χημικής τουαλέτας στην παραλία, η παρουσία ασθενοφόρου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η δωρεάν διάθεση νερού και μικρογευμάτων και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο.