Σχέδιο νόμου αναφορικά με το θέμα των αμβλώσεων κατέθεσαν οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε μια προσπάθεια να χαρακτηριστεί ως ομοσπονδιακό έγκλημα οι αμβλώσεις που γίνονται βάση το φύλο του εμβρύου. Το μέτρο, όπως αναφέρει το protothema.gr, έχει ως στόχο την αποφυγή εκτρώσεων όταν υπάρχει θηλυκό έμβρυο, μια πράξη που είναι ιδιαίτερα συχνή στην ινδική και κινεζική κουλτούρα.

Οι Ρεπουμπλικανικοί υποστηρικτές της πρότασης, χαρακτήρισαν την ψηφοφορία ως ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που στόχο έχει την μείωση του ποσοστού των γυναικών που κάνουν έκτρωση, σε μια εποχή που οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους ότι έχουν εξαπολύσει πόλεμο κατά των γυναικών. Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις που πιστεύουν στο δικαίωμα της γυναίκας για άμβλωση, θεωρούν ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα περιορίσει περαιτέρω το δικαίωμα της, να επιλέξει εάν θέλει να προβεί στην επέμβαση.

Σύμφωνα πάντως με την πρόταση- νόμου των Ρεπουμπλικάνων, όσες γυναίκες προβούν σε αμβλώσεις βάση φύλου, θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια, ενώ την ίδια ποινή θα αντιμετωπίσουν και όλοι επιχειρήσουν να φέρουν γυναίκες στην Αμερική για να κάνουν την συγκεκριμένη επέμβάση.

Όμως, ακόμα κι αν πάρει έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το μέτρο φαίνεται να μην έχει μέλλον,  καθώς η Γερουσία που είναι κατά βάση ελεγχόμενη από Δημοκρατικούς θα το καταψηφιστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook