Ολοκληρώνοντας τη σειρά εκδηλώσεων που οργανώθηκαν με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου 2012) από τα Μουσεία που οριοθετούν και απαρτίζουν το «Δρόμο των Μουσείων», το «Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά και τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου κλείνει εορταστικά τις εκδηλώσεις «Μουσεία με Πύλες Ανοικτές» και παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Κρίκος» στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 στις 20:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Στην έκθεση σύγχρονης τέχνης «Κρίκος», περισσότεροι από 50 εικαστικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Χαρακτικής, Κεραμικής, Φωτογραφίας, Video-Art και Εγκαταστάσεων με αναφορά στο διάλογο της ιδιαίτερης σχέσης του Έργου Τέχνης και του Καλλιτέχνη απέναντι στο Μουσείο και στην Πινακοθήκη που είναι οι φορείς μελέτης, προβολής, ανάδειξης και προστασίας του Δημιουργήματος του Καλλιτέχνη.

Η έκθεση «Κρίκος» έχει αφετηρία τη συνεργασία ανάμεσα στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον» και τους Φίλους-Καλλιτέχνες και γνώμονα την αλληλεγγύη ανάμεσα στους δημιουργούς του Εικαστικού Πολιτισμού και τους φορείς προβολής και διάδοσής του. Με άμεση αναφορά στο ζωτικό «Κρίκο» συνεργασίας και αλληλεξάρτησης τούτων των δύο παραγόντων Πολιτισμού, του Καλλιτέχνη που δημιουργεί και του Μουσείου που συντηρεί, φυλάσσει και προβάλει το Δημιούργημά του, οργανώνεται τούτη η εικαστική έκθεση τόσο για την ανάδειξη της αμφίδρομης σχέσης Καλλιτέχνης-Μουσείο όσο και για την στήριξη του Μουσείου μαζί με την προσπάθεια του για πλατιά οικειοποίηση του Έργου Τέχνης.

Η ευγενική παραχώρηση των Έργων Τέχνης της έκθεσης «Κρίκος» από τους Καλλιτέχνες στο «Ελαιουργείον» ως πρώτο βήμα, και η προσφορά τούτων των Έργων στα Νέα Μέλη της «Λέσχης Φίλων του Ελαιουργείου» ως δεύτερη ουσιαστική κίνηση, ενισχύει το «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης» και στηρίζει την προσπάθειά του για περισσότερη Δράση, Πολιτισμό και Ανθρωπιά. Είναι η περίτρανη απόδειξη της ολοκληρωμένης σχέσης «Κρίκος» του Δημιουργού και του Μουσείου και είναι πολύτιμη.

Την ίδια στιγμή το Έργο Τέχνης ξεκινά τη δική του καινούρια πορεία ως φορέας των αναζητήσεων και των μηνυμάτων του Δημιουργού του και ως πρέσβης Αισθητικής και Πολιτισμού στους νέους κατόχους της οικειοποιημένης «Αξίας» του.

Εικαστική Επιμέλεια : Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Κείμενα: Πέγκυ Κουνενάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook