Την πορεία εξέλιξης δικτύων του Φράγματος Φανερωμένης, καθώς και την πλήρη απόδοση του έργου στους Δημότες, συζήτησαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη και η Προσωρινή Επιτροπή Διαχείρισης Φράγματος Φανερωμένης, σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του, ο κ. Αρναουτάκης, πληροφορήθηκε ότι σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών, θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες σύνδεσης της Α’ ζώνης, ενώ σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τόσο στη Β’ όσο και στη Γ’ ζώνη.

Ο κ. Αρναουτάκης από την πλευρά του δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης, αλλά και διαχείρισης του έργου, ενώ τόνισε πως η απόφαση ν’ αναλάβουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς τη διαχείριση του φράγματος «ήταν μια απόφαση βαθιά πολιτική».

«Ένα πράγμα θέλουμε κι αυτό είναι να προχωρήσει το φράγμα και να πάρει ο κόσμος νερό» τόνισε στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης για να προσθέσει:

«Θέλουμε να δώσουμε μια ανάσα αισιοδοξίας κάνοντας πράξη την αποκέντρωση. Οι τοπικές υποθέσεις πρέπει να διευθετούνται τοπικά. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον κόσμο».

Χαρακτηριστικό δείγμα αγαστής συνεργασίας» χαρακτήρισε από την πλευρά της η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, τη λειτουργίας μιας επιτροπής που αποτελείται από μέλη από την Περιφέρειας Κρήτης, το Δήμου Φαιστού και τα ΤΟΕΒ.

«Είναι αναγκαίο το θέμα να τεθεί σε μια δυνατή και βιώσιμη βάση, διότι δεν πρέπει να υπάρχουν αδιέξοδα» τόνισε η Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Όλα τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται με καλή διάθεση. Ειδικά για το θέμα του νερού και των απορριμμάτων, οι λύσεις πρέπει να είναι καίριες, διότι τα ζητήματα είναι κομβικά ζητήματα για τον πολιτισμό της καθημερινότητας».

Περιφερειάρχης και Δήμαρχος ενημερώθηκαν παράλληλα πως μέχρι τα μέσα του Ιούνη, φτάνει η τελευταία παρτίδα παράδοσης σωληνών, που αναμένεται και να ολοκληρώσει συνολικά το έργο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook