Η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου, μας υπενθυμίζει τον κορυφαίο ρόλο της γυναίκας στη ζωή του ανθρώπου και στην ανάπτυξη των σύγχρονων κοινωνιών. Είναι μια ημέρα με ξεχωριστή σημασία.

Μια ημέρα που οφείλουμε να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς τις γυναίκες με ειλικρίνεια, με σεβασμό και κυρίως με πράξεις βαθιάς τιμής και εκτίμησης.

Τιμούμε την γυναίκα μάνα, την γυναίκα σύζυγο, την γυναίκα εργαζόμενη, την γυναίκα που πρόσφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες. Είναι χρέος μας η αναγνώριση του ρόλου της γυναίκας για όλες τις ημέρες του έτους, και να μην περιορίζεται μόνο στη σημερινή ημερομηνία λόγω του παγκόσμιου εορτασμού.

Οι γυναίκες συνεχίζουν τους αγώνες τους καθημερινά, δραστηριοποιούμενες στην οικογένεια, στην εργασία και στους κοινωνικούς μαζικούς χώρους, αποτελώντας ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής δημοκρατίας. Αγωνίζονται ισότιμα και ισάξια για την ειρήνη, την πρόοδο, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στην Περιφέρεια Κρήτης είναι ενεργή η συμμετοχή των γυναικών, χωρίς αποκλεισμούς για την πρόοδο του τόπου. Ο δρόμος βεβαίως είναι μπροστά μας, όμως οι βηματισμοί που γίνονται είναι σταθεροί. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής, είναι ημέρα απολογιστική, αλλά και προγραμματισμού για το μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook