Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποίησαν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και φοιτητές των Χανίων με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από το θάνατο του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Όπως ανέφερε, ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νομού, Παύλος Κοτσιφάκης, \”ο Νίκος, ήθελε να είναι με την πλευρά των παιδιών, αυτό το πλήρωσε με την ζωή του, όμως έδωσε ένα μήνυμα, καθώς αποτελεί παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές των εκπαιδευτικών.

Έτυχε να γνώριζω προσωπικά το Νίκο, αρχικά ήθελε να σπουδάσει Νομικά όμως διαπίστωσε ότι δεν του άρεσε και γύρισε στο Μαθηματικό τμήμα. Τον θυμάμαι πάντα χαμογελαστό και αγωνιστή. Εμείς δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ.\”

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη, \”είναι πολύ μεγάλο λάθος, να κατηγορούν την ελληνική παιδεία, γιατί αν αναλογιστούμε ότι, όλα τα εξαιρετικά επιστημονικά μυαλά διαπρέπουν στο εξωτερικό και βρίσκουν με μεγάλη ευκολία δουλειά, αυτό σημαίνει πως η παιδεία μας, δεν είναι και τόσο χάλια όσο θέλουν να την παρουσιάσουν.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook