Η διερεύνηση της δυνατότητας τουριστικής συνεργασίας, μεταξύ Κρήτης και Λιβάνου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, που είχαν στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Κοινωνικής Πολιτικής, Κτηνιατρικής και Αλιείας Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη και ο Λιβανέζος tour operators Robert Abiad.

Μια συνάντηση που παρουσίασε ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Ο κ. Abiad, ιδιοκτήτης ενός εκ των μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στην Μέση Ανατολή, επισκέφθηκε το νησί για να διερευνήσει την δυνατότητα τουριστικής συνεργασίας μεταξύ του Λιβάνου και της Κρήτης.

Βασική του προτεραιότητα- όπως τόνισε στη διάρκεια της συνάντησης- αποτελεί η δρομολόγηση σε τακτική βάση, τουλάχιστον μιας πτήσης charter από την Βηρυτό στο Ηράκλειο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ακόμα, ο θρησκευτικός τουρισμός και ο αγροτουρισμός, καθώς ο κ. Abiad δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από τον φυσικό πλούτο του νησιού, όσο και από την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι πολίτες του Λιβάνου θα μπορέσουν να βρουν πολλά κοινά και ενδιαφέροντα σημεία σε πολιτισμό και φυσική ομορφιά, μεταξύ των δύο περιοχών.

Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης επισημάνθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έκδοση βίζας, σε συνεργασία πάντα με την Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook