Στην τελική ευθεία πριν το Φεστιβάλ Matala Festival 2012, βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού, που διευθετεί τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής οργάνωσης του Φεστιβάλ, συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φαιστού, παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Φασομυτάκη, αλλά και των επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν παράλληλα εθελοντές, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου, της Τοπικής Κοινότητας και της Αναπτυξιακής Εταιρίας.

Στόχος της σύσκεψης, ήταν ο έλεγχος του σχεδιασμού που έχει ήδη υλοποιηθεί, αλλά και της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης των πολιτών που προβλέπεται να κατακλύσουν τα Μάταλα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Αξίζει να τονιστεί, πως στη φετινή διοργάνωση έχει γίνει ακόμα καλύτερος συντονισμός σε σχέση με την εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πολιτών, με συγκεκριμένες χαρτογραφήσεις, τρεις φορές περισσότερες θέσεις στάθμευσης, διόδους απομάκρυνσης, αλλά και πρόσβασης στο φεστιβάλ, ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακή επιβάρυνση ούτε για ένα λεπτό.

Οι διοργανωτές, αλλά και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ υψηλότερα από πέρυσι, με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια, την εύκολη πρόσβαση και αποχώρηση, αλλά και την μέγιστη δυνατή ψυχαγωγία του κοινωνικού συνόλου.