Σε σημερινή της ανακοίνωση η ΟΤΟΕ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Παναγιώτη Θωμόπουλο. Του καταλογίζει κυνισμό και έλλειψη στήριξης στην πραγματική οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Με απίστευτο κυνισμό, που υπαγορεύεται από μια λογιστική- τεχνοκρατική αντίληψη των πραγμάτων, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μίλησε για τις επικείμενες αναδιαρθρώσεις στις τράπεζες, επικεντρώνοντας σε αναπόφευκτη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων των τραπεζών, σε κλείσιμο μονάδων και σε μαζικές απολύσεις».

Η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι όλα τα βήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, αφορούν «στοιχεία, δείκτες, περικοπές, κεφάλαια, βιωσιμότητες, μετοχική σύνθεση και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά», ενώ όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, τίποτα δεν αναφέρεται για σχέδια στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αντιμετώπισης της ανεργίας, αξιοποίησης των εργαζομένων στις τράπεζες και προσανατολισμό του τραπεζικού συστήματος στην κατεύθυνση της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, αλλά και της αναγκαίας συμβολής τους στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

«Σε όλους τους λογιστές- τεχνοκράτες του τόπου, ότι η χώρα δεν αντέχει άλλους τέτοιους ψυχρούς σχεδιασμούς, που προδιαγράφουν μια πορεία κοινωνικής καταστροφής και τους προειδοποιεί για τις σοβαρές ευθύνες των επιλογών και των αποφάσεών τους. Πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τις αποφάσεις τους, τους αριθμούς και τους σχεδιασμούς τους υπάρχουν οι άνθρωποι και αυτοί πρέπει να είναι το κριτήριο των επιλογών τους», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστικός φορέας των τραπεζικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook