Τα πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες από το χώρο της καφεστίασης συζητήθηκαν εκτενώς στην πολύωρη εποικοδομητική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Μιχάλη Περισυνάκη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Αφορμή για τη συνάντηση, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη, ήταν το αίτημα των επιχειρηματιών για μείωση του κόστους τραπεζοκαθισμάτων σε ποσοστό 40%, ωστόσο τέθηκαν και άλλα ζητήματα, όπως, η οριοθέτηση του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα, η αποκομιδή των απορριμάτων, η παρουσία των επαιτών και των παράνομων μικροπωλητών, ο ελλιπής φωτισμός, οι υπηρεσίες προς τους τουρίστες κρουαζιέρας και η καθυστέρηση επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος κ. Περισυνάκης, ο Δήμος Ηρακλείου είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το νόμο σχετικά με την είσπραξη των τελών αυτών και κάλεσε τους επιχειρηματίες να συνεργαστούν με το Δήμο και άλλους φορείς σε δράσεις που θα αυξήσουν την παρουσία επισκεπτών στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αλιφιεράκης, ζήτησε από τους επιχειρηματίες να ορίσουν επιτροπή, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, η οποία θ’ αναλάβει πρωτοβουλίες για να λυθούν γενικότερα προβλήματα που σχετίζονται με την εικόνα και τη λειτουργία της αγοράς του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook