Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την αναγκαιότητα δημιουργίας Κοινωνικών  Συνεταιρισμών  Περιορισμένης Ευθύνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Ρέθυμνο υπό την εποπτεία του κ. Λιονάκη Αντώνη, Δ/ντή ΚΨΥ Ρεθύμνου με την συμμετοχή του αρμόδιου Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Καλογιαννάκη Νικήτα και υπηρεσιακών παραγόντων, στο χώρο του Κέντρου Ψυχικής  Υγείας με  σκοπό το ξεκίνημα της προσπάθειας για την δημιουργία ΚΟΙΣΠΕ στο Νομό Ρεθύμνης.

Στην συνάντηση την παρευρέθησαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Γ. Μοσχοβάκης, οι ψυχίατροι  και εργαζόμενοι της Ψυχιατρικής Κλινικής, Εκπρόσωποι της εκκλησίας,  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύλλογοι και διάφοροι φορείς και λοιπές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι  συμφώνησαν για την αναγκαιότητα της δημιουργίας του ΚΟΙΣΠΕ  που θα απαντήσει σε αιτήματα επαγγελματικής αποκατάστασης ψυχικά πασχόντων του Νομού Ρεθύμνης 

Την Πέμπτη 31-5-2012 στα γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας  μετά από πρόσκληση της Συντονίστριας για την Δημιουργία ΚΟΙΣΠΕ στο Ηράκλειο της ψυχιάτρου κ. Χουρδακη Ευγενίας  παρευρέθη η Επικουρη Καθηγ., Ψυχιατρικής κ. Μαρία Βερονίκη – Καρύδη και με την συμμετοχή φορέων – εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στις  ψυχιατρικές δομές, ενημέρωσε για τις ομάδες αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης  του ΕΠΙΨΥ και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την δημιουργία των ΚΟΙΣΠΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook