Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα είναι κεντρικός ομιλητής στην  εαρινή συνάντηση των μελών του Διεθνούς χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη την επόμενη εβδομάδα, στις 6-8 Ιουνίου.

Στην σημαντική αυτή συνάντηση, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τα επιτεύγματα της Ελλάδος κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο και το στενό επιτελείο των συνεργατών οι οποίοι ολοκλήρωσαν και το λεγόμενο PSI (απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 120 δισ.).

Αξίζει να τονιστεί ότι οι κ.κ. Παπαδήμος και  Dallara συνδέονται με προσωπική φιλία, από τα χρόνια που ο πρώτος ήταν κεντρικός τραπεζίτης στην Ελλάδα (Τράπεζα Ελλάδος την περίοδο που η Ελλάδα εισήχθη στο ευρώ) αλλά και εν συνεχεία οι σχέσεις των δυο ανδρών τονώθηκαν την περίοδο που ο κ. Παπαδήμος υπηρετούσε στην ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα.  Είναι οι δυο άνθρωποι που συνεργάστηκαν στενότατα για την ολοκλήρωση του ελληνικού PIS. 

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει για ακόμα μια φορά την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της Ελλάδος, άρα και την  αυτονόητη παραμονή της στην ζώνη του ευρώ, αναλύοντας επί μέρους σημεία της συμφωνίας για το PSI και τα οφέλη που έχει η Ελλάδα από αυτή την διαδικασία (της απομείωσης του δημόσιου χρέους).

Στην συνάντηση αυτή των εκπρόσωπων των  ισχυρών τραπεζών του κόσμου, βασικά θέματα αποτελούν το ρυθμιστικό πλαίσιο σε μεγάλα οικονομικά, ζητήματα, η ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομική κρίση, καθώς και η συζήτηση των ηγετών της Σκανδιναβίας.

Στην διήμερη συνάντηση ο Josef Ackermann αποχωρεί από την θέση του προέδρου του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, και την θέση του αναλαμβάνει ο Douglas Flint, πρόεδρος της HSBC Holdings. Για την αποχώρηση του Josef Ackermann έχει προγραμματιστεί ειδική τελετή στις 6 Ιουνίου.

Από τους κεντρικούς ομιλητές, και μάλιστα στο επίσημο δείπνο στις 7 Ιουνίου είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Θα μιλήσουν επίσης κατά την διάρκεια του διημέρου οι κ. κ. Vitor Gaspar, Υπουργός των οικονομικών της Πορτογαλίας, ο Olli Rehn, ο Michel Barnier, Ευρωπαίος Επίτροπος και ο Jan Vincent Rostowski, Υπουργός οικονομικών της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook