Για την ανάγκη ακύρωσης του μνημονίου και την αντικατάστασή του από σχέδιο ανόρθωσης που θα βασίζεται στην ανάπτυξη και στην δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανσης, μίλησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα enikos.gr.  Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η πραγματική διαπραγμάτευση ξεκίνησε στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί, αν ο λαός ολοκληρώσει του βήμα του, στις 17 Ιουνίου.

Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών θα επικεντρώνεται στον τρόπο και τους  όρους για την χρηματοδότηση, οι οποίοι αντί για να εξασφαλίζουν τα χρήματά, καταλήγουν στο αντίθετο. Επιπλέον δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία πρόταση που θα είναι βιώσιμη για τον ελληνικό λαό και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν άλλο να φορολογηθούν τα εισοδήματα, δεν μπορεί να φορολογηθεί η φτώχεια».

«Δεν αποτελεί επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πως το τελευταίο στάδιο που υπέγραψε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς οδηγεί στην δραχμή. «Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», είπε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook