Σε άρθρο του ο αρχισυντάκτης της αυστριακής εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ», Ράινχαρντ Γκέβαιλ, επισημαίνει πως «ανεξάρτητα από την έκβαση των επικείμενων εκλογών τον Ιούνιο, η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλληλεγγύη και από χρόνο, δηλαδή επιμήκυνση της αποπληρωμής και βοήθεια κατά την ανασυγκρότηση. Ακόμη και αν ο ψευτοδιανοούμενος Σαραζίν και άλλοι ισχυρίζονται πως ποτέ δεν θα έπρεπε να ενταχθεί στην Ευρωζώνη».

Στο άρθρο, που είναι αφιερωμένο στη μελλοντική δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης, ο κ. Γκέβαιλ χαιρετίζει την έκκληση 50 προσωπικοτήτων να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος αλλά και την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση οικονομική υποστήριξη τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Επίσης παραπέμπει στο γεγονός ότι από τα 177 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί μέχρι τώρα για την Ελλάδα, πάνω από τα δύο τρίτα του ποσού αυτού, έχουν επιστρέψει απευθείας στην τρόικα, δηλαδή ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, ωφελώντας προφανώς τους πιστωτές και όχι το δανειζόμενο.

Αναφερόμενος στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενίσχυση των τραπεζών απευθείας από το Μηχανισμό Στήριξης, τονίζει πως επιτέλους γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος στη ρίζα του, και επισημαίνει ότι οι χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν χάσει μέρος της πιστοληπτικής τους αξιοπιστίας, για να διατηρήσουν στη ζωή τις τράπεζες, ενώ με τη δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης, αυτές θα έχουν επίγνωση των ευθυνών τους.