Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης, συμπεριλαμβανομένων δύο δημοσιογράφων και οκτώ αστυνομικών, στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

\"\"

Περίπου 10.000 ανθρακωρύχοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μαδρίτης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, τα οποία προβλέπουν μεγάλες μειώσεις στα δημόσια κονδύλια που προορίζονται στον τομέα των ορυχείων.

\"\"

\"\"

Εικόνες από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν αστυνομικούς να συγκρούονται σώμα με σώμα με διαδηλωτές, ενώ τον γύρο του κόσμου κάνει μια φωτογραφία, η οποία απεικονίζει έναν αστυνομικό να σημαδεύει με το όπλο του έναν διαδηλωτή, πριν τραβήξει τη σκανδάλη και απελευθερώσει ένα πλαστικό βλήμα.

\"\"

\"\"

Οι πρώτες συμπλοκές ξεκίνησαν όταν οι μεταλλωρύχοι επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών περιμετρικά του κτηρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του υπουργείου Βιομηχανίας. Με τη χρήση γκλομπ, πλαστικών σφαιρών και νερού, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη βίαιη διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους, συλλαμβάνοντας παράλληλα δύο διαδηλωτές.

Συνεχίζεται επ’ αόριστον η απεργία

Εν τω μεταξύ, μια ημέρα νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι ανθρακωρύχοι θα συνεχίσουν επ’ αόριστον την απεργία τους, μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή του το συνδικάτο «Εργατικές Επιτροπές» (Comisiones Obreras, CCOO) άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό της χώρας, κατηγορώντας τον για αδιαλλαξία.

\"\"

Περίπου 8.000 εργάτες εξακολουθούν να εργάζονται στα 40 ανθρακωρυχεία που παραμένουν ανοικτά ανά την ισπανική επικράτεια. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί τριήμερη προειδοποιητική απεργία.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook