Η φημισμένη βιομηχανία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε τη διοργάνωση μέσω του site της δημοπρασία, της οποίας τα κέρδη θα διατεθούν στα θύματα των σεισμών της Εμίλια Ρομάνια.

«Η Ferrari αποφάσισε να ξεκινήσει μία συλλογή χρημάτων για να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού, που έπληξε την Εμίλια Ρομάνια, μέσω μίας μεγάλης διαδικτυακής δημοπρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία.

Αρχής γενομένης «από την ερχόμενη εβδομάδα, μόλις τεθούν σε εφαρμογή οι τεχνικές πτυχές και οι διαδικασίες, η ιστοσελίδα μας www.ferraristore.com θα προσφέρει μία ευρύτατη επιλογή από είδη που θα είναι διαθέσιμα γι’ αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία», προσθέτει η Ferrari.

Μεταξύ των «μοναδικών και μεγάλης αξίας κομματιών» που θα δημοπρατηθούν, θα ξεχωρίζει μία Ferrari 599XX Evo, «μία ιδιαίτερα σπορ μπερλινέτα για τα σιρκουΐ της οποίας η εμπορική αξία φθάνει το 1,3 εκατ. ευρώ».

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα διαθέσει στη δημοπρασία και προϊόντα της Φόρμουλα 1, όπως έναν κινητήρα V8, αγωνιστικά κράνη και τις αγωνιστικές φόρμες των πιλότων της ‘σκουντερία’, Φερνάνδο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «οι πελάτες και οι συλλέκτες της Ferrari από τον κόσμο ολόκληρο έχουν έλθει αμέσως σε επαφή» με τη Ferrari «για να προσφέρουν αυθόρμητα τον οβολό τους μόλις δημοσιεύθηκαν οι πληροφορίες για τον σεισμό».

Η Ferrari, που πλέον ανήκει στον όμιλο της Fiat, έχει την έδρα της στο Μαρανέλο, μία κοινότητα στην περιοχή της Μόντενα, όπου εντοπιζόταν το επίκεντρο των δύο καταστροφικών σεισμών που έπληξαν στις 20 και 29 Μαΐου την περιοχή αυτή της Ιταλίας, προκαλώντας τον θάνατο 23 ανθρώπων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook