Έντονος ήταν ο προβληματισμός στη συνάντηση του Δημάρχου Χανίων κ. Εμμ. Σκουλάκη, με τους τέσσερις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τις μετεγκαταστάσεις των υπηρεσιών του Δήμου. 
Η δημοτική αρχή επείγεται για την άμεση έστω και προσωρινή μετεγκατάσταση της ΔΕΥΑΧ (στο δημαρχείο Ακρωτηρίου) και της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να απελευθερωθούν χώροι στο δημαρχείο αλλά από την αντιπολίτευση εκφράζονται επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα.
Πάντως ακυρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14/1 και οι προτάσεις για την μετεγκατάσταση των δύο αυτών υπηρεσιών θα συζητηθούν στο τακτικό δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας 17/1
Όπως δήλωσε αμέσως μετά την σύσκεψη ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης ο λόγος της ακύρωσης της έκτακτης συνεδρίασης ήταν επειδή ζητήθηκε να υπάρξει επαρκής χρόνος για να μελετήσουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τις γραπτές προτάσεις της δημοτικής αρχής.
Επίσης γνωστοποίησε  ότι ανέκυψε πρόβλημα στην μετεγκατάσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, στο μέγαρο Πάνθεον, διότι όπως είπε  \” δεν υπάρχει σύνδεση του κτιρίου με δίκτυο οπτικών ινών και έτσι δεν μπορεί να δουλέψει το σύστημα. Χρειάζεται μια παρέμβαση τουλάχιστον ενός μηνός και επομένως και για την δημοτική αστυνομία πάμε σε προσωρινή μετεγκατάσταση στο δημαρχείο της Σούδας, με την παραμονή στο κεντρικό κτίριο μόνο των υπαλλήλων για τις άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος και την ενημέρωση των πολιτών….\”
Παράλληλα ο κ.Σκουλάκης διαβεβαίωσε πως σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα (πρώην δήμο) θα υπάρχει και Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών αλλά και 4-5 υπάλληλοι απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση των δημοτών. 
Από την πλευρά τους , οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, διατύπωσαν επιφυλάξεις για τη προσωρινή μετεγκατάσταση, θεωρώντας ότι θα ήταν ορθότερο να υπάρχει συνολική πρόταση για όλες τις υπηρεσίες, και όχι προσωρινά ημίμετρα. 
\”…Η πρόταση πρέπει να είναι συνολική, δεν πρέπει να έχει στοιχεία προσωρινά, έτσι ώστε και ο εργαζόμενος να ξέρει που θα εργάζεται για να κανονίσει την ζωή του, αλλά και ο πολίτης να ξέρει που θα εξυπηρετείται τα επόμενα χρόνια….\” είπε ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, ενώ ο κ. Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε πως \”…εμείς θέσαμε ζήτημα να πληροφορηθούμε τις απόψεις και τις αντιρρήσεις των εργαζομένων κυρίως της ΔΕΥΑΧ, για την μετακίνησή της, γιατί θέλουμε να λάβουμε υπόψιν μας και αυτό τον παράγοντα….Θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο εάν είχαμε μια συνολική εικόνα για τις προθέσεις εγκατάστασης όλων των υπηρεσιών και τις χρήσεις των χώρων που είναι στην ιδιοκτησία του δήμου….\” Τέλος ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης ισχυρίστηκε ότι \” πρέπει να υπάρξει μια λύση για όλες τις υπηρεσίες και όχι πρόχειρες. Να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός και με μια μελέτη που θα βασίζεται στο ποιές είναι οι ανάγκες των κατοίκων και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και την διαβίωση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας…\”

Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο οποίος όμως δεν δέχτηκε να κάνει κάποια δήλωση παραπέμποντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ και οι άλλοι τρείς επικεφαλής επιφυλάχθηκαν για την τελική τους τοποθέτηση στη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook