Μιλώντας στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ, στην οποία επανεξελέγη πρόεδρος ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος για τέταρτη συνεχόμενη διετία, ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννης Στουρνάρας, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και πως η Ευρωζώνη θα αναγνωρίσει το βάθος της ύφεσης και θα συζητήσει ενδεχόμενες προσαρμογές του προγράμματος, αρκεί να βεβαιωθεί για τη δική μας δέσμευση για συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη ροή των χρηματοδοτήσεων προς την Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως το θέμα αυτό το έχει θέσει σε κορυφαίο επίπεδο στην ΕΕ.

«Δεν μπορεί η ΕΤΕΠ να συμπεριφέρεται όπως μια κλασική εμπορική τράπεζα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το υπουργείο θα επανεξετάσει τη λίστα με τα 250 εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που είχε υποδείξει μελέτη του ΣΕΒ για να διαπιστωθεί ποια παραμένουν. Βρίσκεται υπό κατάρτιση λίστα έργων που θα ενταχθούν στα διευρωπαϊκά δίκτυα και θα χρηματοδοτηθούν από τα "ομόλογα έργων" που θα δημιουργηθούν, σύμφωνα με την απόφαση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να λειτουργήσει στην πράξη το φαστ τρακ στις επενδύσεις. Οι προτάσεις περί επιστροφής της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο υπουργείο Εμπορίου ως διεύθυνσης είναι λανθασμένες και θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Τέλος χαρακτήρισε ως μεγάλο λάθος την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να το ανεξαρτητοποιήσει.