Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, στα πλαίσια του Έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους και σε συνεργασία με το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, διοργανώνει Βιωματικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 .

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία των Αρχανών από τις 8:30-13:30 για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς των σχολείων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των βιωματικών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν: Ζωγραφική σε πέτρες, ξύλο και ύφασμα, κατασκευή φωλιάς, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, φύτευση με τοπικά φυτά σε ανακυκλώσιμα δοχεία, παρασκευή τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων και επιδαπέδια παιχνίδια του ΚΠΕ Αρχανών: ανακύκλωση, ενέργεια και βιοποικιλότητα.

Τα σχολεία που θα συμμετέχουν είναι :
• 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (30 μαθητές-υπήρχε προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη)
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών (38 μαθητές)
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών (29 μαθητές)
• Δημοτικό Σχολείο Αγ.Παρασκιών (18 μαθητές)
• Δημοτικό Σχολείο Κουνάβων (20 μαθητές)
• Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς (8 μαθητές)
• Δημοτικό Σχολείο Χουδετσίου (13 μαθητές)
Οι συμμετέχοντες μαθητές είναι της πέμπτης τάξης ή έκτης.

Η δράση πραγματοποιείται λόγω του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων της τοπικής κοινωνίας σε θέματα για την προστασία του Περιβάλλοντος. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα γνωριστούν, θα επικοινωνήσουν και θα συμμετέχουν βιωματικά σε δραστηριότητες.

Η μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών στην πλατεία των Αρχανών θα πραγματοποιηθεί με λεωφορεία του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook