Η ανάρτηση της σημαίας της Ευρωπαϊκή Ένωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών που κέρδισε πρόσφατα η Ιεράπετρα, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωάννης Καραβελάκης» σε μια εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Αθάνατος καλωσόρισε τον κόσμο και αναφέρθηκε στις δράσεις του Συλλόγου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Τα κριτήρια που πρέπει μια περιοχή να πλήρη για την κατάκτηση του βραβείου παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Λαθουράκης ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Υπολιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Χρυσοφάκης Γιάννης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας κ. Βαρδάκης Γιώργος. Ακολούθησε προβολή εικόνων από τις παραλίες του Αγίου Ιωάννη και φωτογραφιών από την βράβευση που έγινε στην Πορτογαλία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετικό μπουφέ που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος με την σημαντική βοήθεια καταστημάτων εστίασης της περιοχής.

«Η βράβευση εκτός από την διάκριση που μας προσφέρει ως τουριστικού προορισμού αποτελεί μια αφορμή και μια πρόκληση για να αναπτύξουμε ορθολογικά και με τον καλύτερο τρόπο τις τουριστικές υποδομές στον τόπο μας και να καταστήσουμε την περιοχή κορυφαίο τουριστικό προορισμό, αποφεύγοντας, όμως, τα λάθη που οδήγησαν σε κορεσμό και ποικίλα προβλήματα άλλες διάσημες τουριστικές περιοχές.

Ποιότητα και συνεχής αναβάθμιση είναι οι δύο στόχοι που πρέπει να έχουμε καθημερινά στο μυαλό μας αλλά και στις ενέργειες και τις δράσεις που αναπτύσσουμε», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Παρόντες στην εκδήλωση όλοι οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, περιφερειακοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, τοπικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας, ξενοδόχοι, εκπρόσωποι του ΤΕΙ Κρήτης, επισκέπτες της περιοχής και φίλοι του Συλλόγου.