Τεράστιο είναι το τίμημα που πληρώνει η Ιταλία μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τρίτη τα βόρεια της χώρας, στερώντας την ζωή σε 17 ανθρώπους.

Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο μετρούν ζημιές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ με την βιομηχανική παραγωγή της ζώνης που χτύπησε ο Εγκέλαδος να έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα.

\"Πάνω

Η συνολική ζημιά στην ζώνη του σεισμού υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Repubblica. Μόνο στον τομέα της βιοιατρικής οι ζημιές ανέρχονται στα 800 εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον, ενώ πολλά είναι τα εργοστάσια και οι εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται μετέωροι.

Κι ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Ιταλίας προσπαθούν να ξανασταθούν στα πόδια τους, η γη συνεχίζει να τρέμει, με 37 μετασεισμούς χθες το βράδυ, στην ζώνη μεταξύ Μόντενα και Φεράρα. Πολλοί εξακολουθούν να κατασκηνώνουν στο ύπαιθρο- ακόμη και όσοι μένουν σε κτίρια που δεν υπέστησαν ζημιές- παραμένοντας ξύπνιοι, από φόβο ότι ο Εγκέλαδος μπορεί να χτυπήσει ξανά.

Αυτοσχέδιοι καταυλισμοί κάνουν την εμφανισή τους συνεχώς, καθώς οι κάτοικοι αρνούμενοι να «εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», προτιμούν να κατασκηνώσουν ακόμη και στις αυλές, για να μπορούν να επιβλέπουν την κατάσταση, φοβούμενοι τις λεηλασίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook