Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων», το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η 2η Ποδηλατοδρομία 250 χιλιομέτρων στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τη συγκεκριμένη δράση με αθλητικό και κοινωνικό χαρακτήρα, επισήμανε ότι «η αθλητική δραστηριότητα ως φορέας θεμελιωδών κοινωνικών αξιών, υπηρετεί ολόκληρη την κοινωνία.

Κυρίως, όμως, ο αθλητισμός τονώνει το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς. Παράλληλα ο αθλητισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Παιδεία που διαμορφώνει χαρακτήρες και παράγει πολιτισμό. Χρέος μας είναι η στήριξη του αθλητισμού ως απαραίτητο συστατικό της Παιδείας και του πολιτισμού μας».

Ο εντεταλμένος σε θέματα πολιτισμού περιφερειακός σύμβουλος Φάνης Ζαμπετάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «υποστηρίζουμε ολόψυχα τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αποτελούν το καλύτερο τρόπο για να μπορέσουμε να συμπαρασταθούμε στα παιδιά και στα μέλη του Κέντρου Ειδικών Παιδιών του Άγιου Σπυρίδωνα.

Θα πρέπει η συμμετοχή μας να είναι μαζική δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η κοινωνία είναι δίπλα στα παιδιά του Κέντρου».

Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Κέντρου Ειδικών Παιδιών-ο Άγιος Σπυρίδων» Γιώργος Γιγουρτάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την αμέριστη στήριξη της για την υλοποίηση της δράσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook