Τρία άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή Ρουντάρε στο βόρειο Κόσοβο, όπου το πρωί προκλήθηκε ένταση, όταν η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) άρχισε επιχείρηση απομάκρυνσης οδοφράγματος, με στόχο την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Κάτοικοι του βορείου Κοσόβου συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και σε συμπλοκή με στρατιώτες της KFOR τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Ο διευθυντής του κέντρου υγείας στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Μίλαν Γιακόβλιεβιτς δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ότι ένας από τους τραυματίες υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και ότι οι άλλοι δύο φέρουν ελαφρότερα τραύματα.

Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει από τι προκλήθηκαν οι τραυματισμοί. Όλοι οι οδικοί άξονες που οδηγούν από το Ζβέτσαν στο χωριό Ρουντάρε και στο οδόφραγμα από μπετόν που έχουν στήσει οι κάτοικοι του βορείου Κοσόβου, στο σημείο Ντούντιν Κρς είναι αποκλεισμένοι. Μέλη της KFOR δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων ούτε πεζών. Στο Ζβέτσαν και στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα ήχησαν σειρήνες και μεγάλος αριθμός κατοίκων άρχισε να κατευθύνεται προς το χωριό Ρουντάρε.

Τα μέλη της KFOR απέκλεισαν και τη γέφυρα στον ποταμό Ίμπαρ που οδηγεί προς το χωριό Ρουντάρε και έριξαν δακρυγόνα σε κατοίκους που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το οδόφραγμα.

Οι δήμαρχοι του Ζβέτσαν και του Ζούμπιν Πότοκ μετέφεραν στους πολίτες προειδοποίηση του αντισυνταγματάρχη της KFOR, Τζόζεφ Λιντς ότι οι στρατιώτες του θα ανοίξουν πυρ προς τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές αν πετάξουν πέτρες.

Ελικόπτερα της KFOR πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook