Η προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, το Βήμα του Απόστολου Παύλου, η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, η διοργάνωση 3ήμερου επιστημονικού συνεδρίου, η δημιουργία διαδημοτικού οδηγού μνημείων καθώς και η πραγματοποίηση ημερίδας για τον Πατριάρχη Μελέτιο Πηγά, ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης και ο προκαθήμενος της Ι.Μ. Γορτύνης κι Αρκαδίας. κ.κ. Μακάριος, κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχαν τις προηγούμενες ημέρες.
Αναλυτικά όπως αποφασίστηκε, ο Δήμος Γόρτυνας και η Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης κι Αρκαδίας θα κινηθούν από κοινού για την προώθηση θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή, κάτι που όπως είπαν θα μπορέσει να επιτευχθεί με μεγαλύτερη ευκολία αν κατασκευαστεί το Βήμα του Απόστολου Παύλου, στο χώρο της αρχαίας Γόρτυνας. 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ.κ. Μακάριο πως για το εν λόγο έργο θα ζητήσει την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, προτείνοντας ως έσχατη λύση, αν δεν βρει θετική ανταπόκριση, να γίνει η χρηματοδότηση από έσοδα του Δήμου. 
Σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως ειπώθηκε, αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα, ωστόσο πριν γίνει αυτό θα προηγηθεί μια συνάντηση με τους εφημέριους των ενοριών Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Δέκα, Γέργερης και Ασημίου, ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός. 
Επίσης Δήμος και Μητρόπολη θα συνεργαστούν για την διοργάνωση 3ήμερου επιστημονικού συνεδρίου στην Γόρτυνα, το οποίο θα καταπιάνεται με την ιστορία, την αρχαιολογία, την αγιολογία και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής. Επίσης το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση ανάμεσα στον Μητροπολίτη και τους Δημάρχους Γόρτυνας, Φαιστού και Αχαρνών-Αστερουσίων, ώστε μέσω μια διαδημοτικής συνεργασίας, που θα έχει την αρωγή της Ι.Μ. Γορτύνης κι Αρκαδίας, να συνταχθεί και να τυπωθεί ένας «οδηγός μνημείων», που θα εμπεριέχει και θα παρουσιάζει στους αναγνώστες, τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία των τριών Δήμων. 
Τέλος οι δυο πλευρές συμφώνησαν να διοργανωθεί από κοινού μια ημερίδα στον Άγιο Θωμά, με αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του Πατριάρχου, Μελετίου Πηγά, ο οποίος ως γνωστό καταγόταν από το ιστορικό χωριό του Δήμου Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook