«Ακούγαμε και εμείς για πρόγραμμα τύπου Σοβιέτ που θα έβαζε σε πανικό τους καπιταλιστές. Μέχρι και εμείς είχαμε \’τρομάξει\’ κατά κάποιο τρόπο με τις πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βρίσκει κανείς ομοιότητες με τις εξαγγελίες Σημίτη ή και Παπανδρέου προ κρίσης, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Λογική ψίχουλα ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν προχωρεί στη λογική της μονομερούς διαγραφής του συνόλου του χρέους, γεγονός που όπως τόνισε σημαίνει και έξοδο από την ΕΕ.

«Επιβεβαιώνεται ότι δεν θέλει συνεργασία, αλλά επιθυμεί αυτοδυναμία» συνέχισε, χαρακτηρίζοντας την πρότασή του για συνεργασία ως σημαία για να ρίξει το ΚΚΕ, αλλά και άλλα κόμματα όπως τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους όσο γίνεται πιο κάτω.

«Ο κ.Τσίπρας είπε ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο και μόνο, όλα τα άλλα θα τα διαπραγματευθεί, όμως η δανειακή συνθήκη που ψηφίστηκε στις 12 Φλεβάρη 2012 περιέχει άρθρο που λέει ότι είναι \”πακέτο\”με το Μνημόνιο και ότι η χρηματοδότηση που δίνεται στην Ελλάδα -που είναι δάνειο δυσβάσταχτο για τον λαό- θα δίνεται ανάλογα με το πώς προχωράει και εφαρμόζεται το Μνημόνιο, και όχι μόνο η χρηματοδότηση αλλά και η κατανομή των χρημάτων καθορίζεται και από την δανειακή συνθήκη και από τις ανάγκες του Μνημονίου» είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «επομένως είναι απάτη να μιλά κανείς μόνο για το Μνημόνιο.»

«Αυτό που θα απάλλασσε την Ελλάδα από τις δανειακές δεσμεύσεις σε συνθήκες κρίσης, θα ήταν πρώτα η διαγραφή του χρέους -πολύ περισσότερο που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι μεγάλο μέρος του δεν είναι νόμιμο-και ας διαπραγματευθεί μετά ποιο τμήμα του είναι νόμιμο και ποιο όχι, αλλά διαγράφοντας το χρέος μονομερώς δεν έχει ανάγκη Μνημόνια και δανειακή συνθήκη» υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχωρά σε αυτό γιατί για να το κάνει αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της άμεσης πτώχευσης και αυτό βεβαίως αντιμετωπίζεται με μια Ελλάδα αποδεσμευμένη από την ΕΕ και όπου η λαϊκή κυριαρχία πραγματοποιείται με ένα και μόνο τρόπο: Ο λαός παίρνει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας της χώρας, προγραμματίζει την παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες, απαλλάσσεται από την θάλασσα των εισαγωγών και την εξάρτηση από ιμπεριαλιστικά κέντρα» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία είναι επίσης απάτη, εδώ και δύο μέρες όλο το επιχειρηματικό και τηλεοπτικό φιλικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ζήτημα ότι η δυνατότητα να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με 151 και πάνω βουλευτές, εξαρτάται από το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ» ανέφερε η κ. Παπαρήγα, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρησιμοποιεί την σημαία της συνεργασίας για να ρίξει το ποσοστό του ΚΚΕ και άλλων, όπως τους Οικολόγους-Πράσινους που τους θέλει εκτός, καθώς και την ΔΗΜΑΡ που την θέλει ακόμα και εκτός Βουλής, ει δυνατόν, ώστε να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και μετά να προσκαλεί κομμουνιστές και άλλους να στελεχώσουν υπουργεία, υπηρεσίες και να δημιουργήσει μια νέα γενιά στελεχών του κρατικού μηχανισμού «αλά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξαρτημένων από τα «νέου τύπου» ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ.Παπαρήγα είπε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις κρατικοποιήσεις «είναι για γέλια», καθώς, «ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης αυξάνεται η κρατική παρέμβαση και ο κρατικός έλεγχος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κρατικοποιήσει επιχειρήσεις που θα εξασφαλίσουν φθηνό ρεύμα και νερό, ενώ δεν λέει ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία ιδιωτικών επιχειρήσεων στην ενέργεια, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην υγεία, την παιδεία κλπ, γιατί μόνο τότε μπορεί να σταθεί κοινωνικοποιημένος τομέας», είπε η κ.Παπαρήγα.

«Το ΚΚΕ έχει σήμερα πρόγραμμα λαϊκής συσπείρωσης και πάλης εναντίον όποιας κυβέρνησης προκύψει το οποίο στην πορεία εφόσον ο λαός κατανοήσει την δύναμή του θα μετατραπεί σε πρόγραμμα διεκδίκησης της εργατικής λαϊκής εξουσίας και μιας διακυβέρνησης στην οποία το ΚΚΕ θα είναι ο βασικός πυρήνας και εμπνευστής, χωρίς να υποκαθιστά τον λαό και με σημαία τον εργατικό λαϊκό έλεγχο από τα κάτω» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook