«Απογοητευμένος και ανυπόμονος» δήλωσε σήμερα – Παρασκευή ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Κόφι Ανάν, εξαιτίας της συνεχιζόμενης βίας και των δολοφονιών. Παράλληλα προσέθεσε πως επιθυμεί να σημειωθεί πιο γρήγορη πρόοδος για την επίλυση της κρίσης.

«Πιστεύω ότι ίσως είμαι πιο απογοητευμένος από τους περισσότερους από εσάς διότι εμπλέκομαι προσωπικά σε αυτό», δήλωσε ο Ανάν στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του στη Βηρυτό με τον λιβανέζο πρωθυπουργό Νάτζιμπ Μικάτι, ενώ στη συνέχεια σημείωσε «θέλω να δω τα πράγματα να προχωρούν πιο γρήγορα».

Επίσης ο Ανάν κάλεσε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ να εφαρμόσει το ειρηνευτικό του σχέδιο για τη Συρία, επισημαίνοντας ότι γίνεται διεθνής προσπάθεια για την επίλυση της κρίσης.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ομοίως και οι χώρες από όλο τον κόσμο, για να βρούμε μια ειρηνική λύση για την κρίση στη Συρία. Ο Άσαντ πρέπει να κάνει βήματα για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου των έξι σημείων», υπογράμμισε ο ειδικός απεσταλμένος από τη Βηρυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook