Περιοδεία με αντικείμενο τα θέματα Υγείας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

Αναλυτικά, σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται: 

Στη χθεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, συζήτησε με τον κόσμο για τα δομικά προβλήματα του συστήματος υγείας καθώς και για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, κυρίως στην φαρμακευτική τους περίθαλψη, λόγο της μη ύπαρξης των αναγκαίων πόρων για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Ο γιατρός, θέτοντας ως πρωταρχική προϋπόθεση την άμεση καταγραφή των υγειονομικών αναγκών της χώρας για πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, παρουσίασε μέρος προτάσεων αναδιάρθρωσης του συστήματος υγείας.

· Αύξηση δαπανών στο 6% του Α.Ε.Π.
· Αναβάθμιση Ε.Ο.Φ.
· Δημιουργία δημόσιου φορέα προμηθειών.
· Οργάνωση εθνικής φαρμακοβιομηχανίας παραγωγής βασικών φαρμάκων.
· Ανατροπή υπερβολικής κατανάλωσης (υπηρεσιών, φαρμάκων, διαγνωστικών εξετάσεων).
· Ελεύθερη επιλογή γιατρού.
· Ελεύθερη πρόσβαση στο ΕΣΥ.
· Κατάργηση νόμων που διευκολύνουν την υπερκοστολόγηση φαρμάκων από καρτέλ.
· Αυτονόμηση κλάδου Υγείας από τον κλάδο Πρόνοιας.
· Αλληλοσυμπλήρωση ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπου υπάρχουν ελλείψεις.
· Αποκέντρωση της Υγείας.
· Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νοσοκομείου και όχι μετατροπή του σε εμπορική επιχείρηση.
· Το κριτήριο εξαίρεσης φαρμάκων από την λίστα να είναι η καταλληλότητα και όχι το κόστος.
· Κατάργηση συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις, σε άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, φοιτητές και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

«Η υγεία είναι κρίσιμο συλλογικό αγαθό και η Πολιτεία υποχρεούται να διασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα χρειάζεται ένα ανθρώπινο, αποτελεσματικό και δίκαιο σύστημα υγείας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.