Επίσημη μορφή πήραν τα παράπονα του Κισαμικού για τη διαιτησία του Ηρακλείωτη Φουκάκη και των βοηθών του, Νικολακάκη και Ι. Δασκαλάκη, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου με τον Ερμή Ζωνιανών.
Μετά την προκαθορισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της χανιώτικης ομάδας την Παρασκευή 1 Ιουνίου υπήρξε η παρακάτω ανακοίνωση διαμαρτυρίας:
\”Ο Π.Γ.Σ. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ παραμένει προσηλωμένος στο στόχο της ανόδου στη Δ\’ Εθνική κατηγορία και οι ποδοσφαιριστές μαζί με το προπονητικό επιτελείο συνεχίζουν την σκληρή δουλειά προς την επίτευξη του στόχου αυτού. 

Χωρίς να αναζητάμε άλλοθι για την βαθμολογική απώλεια στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανών για την 4η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου στη Δ\’ Εθνική κατηγορία θέλουμε να εκφράσουμε τα παράπονά μας για τη διαιτησία του Ηρακλειώτη κ. Φουκάκη. 

Αναγνωρίζουμε ότι είναι ένας από τους καλύτερους και ανερχόμενους διαιτητές στην Κρήτη, όντας και διαιτητής στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά στο παιχνίδι μας απέναντι στον Ερμή Ζωνιανών βρέθηκε σε κακή μέρα. 

Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το βίντεο του αγώνα η ομάδα μας έχει κάθε δικαίωμα να φωνάζει για τον μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση του 9ου λεπτού και σε μαρκάρισμα αμυντικού του Ερμή Ζωνιανών στον ποδοσφαιριστή μας Βασαδάκη, όπως και στο 91ο λεπτό σε μαρκάρισμα αντίπαλου αμυντικού στον ποδοσφαιριστή μας Ντόντα. Ακόμα στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης ο ποδοσφαιριστής μας Ανιάγκμπε σκοράρει από κανονική θέση αλλά ο πρώτος βοηθός κ. Νικολακάκης, επίσης από το Ηράκλειο, ακυρώνει λανθασμένα το γκολ ως οφσάιντ.

Οι αποφάσεις αυτές μας στέρησαν το δικαίωμα να βρεθούμε μία ανάσα από την άνοδό μας στη Δ\’ Εθνική κατηγορία. 

Σεβόμαστε τους προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες των αντίπαλων ομάδων που εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία σε προηγούμενα παιχνίδια και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν επηρέασαν τον Ηρακλειώτη διαιτητή και τους βοηθούς του. 

Ο Π.Γ.Σ. ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ έχει επενδύσει χρόνο, κόπο και χρήμα για την υλοποίηση του στόχου της ανόδου έχοντας στο πλευρό του και τον φίλαθλο κόσμο της Κισσάμου, και γενικότερα των Χανίων, στην προσπάθεια αυτή. 

Ευελπιστούμε οι διαιτησίες στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας μας να είναι αντάξιες της κρισιμότητας των παιχνιδιών αυτών.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook