Η Γερμανία οφείλει να συναινέσει στις αξιώσεις της ΕΚΤ να τυπώσει περισσότερα ευρώ και να εγγυηθεί τα δημόσια χρέη των μελών της Ευρωζώνης διαφορετικά να εγκαταλείψει τη ζώνη του κοινού νομίσματος, πρότεινε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η ΕΚΤ «θα πρέπει να μεταβάλει την αποστολή της· πρέπει να μετατραπεί στον τελικό εγγυητή του δημοσίου χρέους (των μελών της Ευρωζώνης) και να ξεκινήσει να τυπώνει χρήμα», έγραψε ο Καβαλιέρε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σε διαφορετική περίπτωση «θα πρέπει να έχουμε το σθένος να πούμε ‘τσάο-τσάο ευρώ’ και κατ’ αυτόν τον τρόπο να βγούμε από το ευρώ, παραμένοντας ωστόσο στην ΕΕ, ή να ζητήσουμε από τη Γερμανία να φύγει εάν δεν συμφωνεί», είπε.

Ακόμη ο Μπερλουσκόνι, του οποίου το κόμμα εξακολουθεί να κατέχει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, κάλεσε τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι «να αλλάξει πολιτική γραμμή» και να αντιμετωπίσει σθεναρά την ΕΚΤ.

«Η τρελή μου ιδέα είναι πως η Τράπεζα της Ιταλίας θα πρέπει να τυπώσει ευρώ ή να αρχίσει να τυπώνει το δικό μας νόμισμα», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, κάνοντας έμμεση αναφορά στη λιρέτα.

«Σας καλώ να το σκεφθείτε σοβαρά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, που εξαναγκάσθηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο υπό το βάρος πολλαπλών οικονομικών και σεξουαλικών σκανδάλων, αλλά και λόγω της αυξανόμενης δυσπιστίας των επενδυτών για το εάν με την πολιτική του η Ιταλία θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της, που φθάνει τα 2 τρισ. ευρώ.

Σε άλλη περίσταση, μιλώντας στους βουλευτές και τους γερουσιαστές του κόμματός του, ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και πάλι στην εκτύπωση ευρώ από την ΕΚΤ.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «δεν είχα ξαναδεί ποτέ μια τόσο σοβαρή κατάσταση. Ο κόσμος δεν έχει ελπίδες, είναι σοκαρισμένος από το πώς περιγράφεται το μέλλον: με μελανά χρώματα».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το πολιτικό του μέλλον, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήγησε ότι «είναι στην διάθεση του κόμματός του–του Λαού της Ελευθερίας–όχι ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή πρωθυπουργός. Όχι ως μεσοεπιθετικός ή επιθετικός, αλλά ως προπονητής».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook