Την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων έως το τέλος του Απριλίου, για συμμετοχή στο πρόγραμμα Digi-Retail, που προκήρυξε το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, ζητεί, με επιστολή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο για την υλοποίηση ψηφιακών επενδύσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή, «με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον των συναδέλφων εμπόρων να υιοθετήσουν σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα εσωτερικής λειτουργίας και ενεργούς εξωστρέφειας, βελτιώνοντας, με τον τρόπο αυτό, την ανταγωνιστικότητά τους, θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις».

Βάσει της προκήρυξης απαιτείται, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, να υποβάλουν προσωρινά οικονομικά στοιχεία (κύκλο εργασιών, πωλήσεις λιανικής και κέρδη) για το 2010.

Ωστόσο, πολλοί ισολογισμοί δεν έχουν ακόμα κλείσει και υπάρχει πιθανότητα μεταβολής τους. Δεδομένου ότι τα οικονομικά στοιχεία που θα υποβληθούν αποτελούν κριτήριο για την τελική βαθμολογία των αιτήσεων, θεωρούμε εύλογη την παράταση της προθεσμίας υποβολής έως το τέλος του Απριλίου, προκειμένου να έχουν κατατεθεί οι φορολογικές δηλώσεις των ενδιαφερομένων και να αποδεικνύονται πλήρως τα απαιτούμενα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεών τους για το έτος 2010, σημειώνει στην επιστολή της η ΕΣΕΕ.

Βασιζόμενη η ΕΣΕΕ και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ότι αποτελεί «εθνική προσπάθεια η διάσωση των ελληνικών επιχειρήσεων», δηλώνει τη βεβαιότητά της, στην επιστολή, ότι το υπουργείο θα υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης δήλωσε σχετικά: «Προγράμματα υπάρχουν. Αυτό που λείπει είναι τα χρήματα των επιχειρήσεων για την ίδια συμμετοχή. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook