Την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Γόρτυνας, εξήγησε ο Δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, στους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, σε συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Γόρτυνας.

Ο κ. Σχοιναράκης άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας με ειλικρίνεια για τα αμέτρητα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση η δημοτική αρχή, χωρίς, όπως είπε, να έχει την απαραίτητη οικονομική αρωγή του Κράτους, αφού πέρα από την κατανομή των ΚΑΠ, η οποία δεν επαρκεί καν για την μισθοδοσία των υπαλλήλων, η Πολιτεία δεν έχει συνεισφέρει με άλλο τρόπο στην ενίσχυση των ταμείων του Δήμου.

Πέρα όμως από τα προβλήματα οικονομικής φύσεως, που ταλανίζουν το Δήμο, στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων και του Δημάρχου, έπεσαν κι άλλα θέματα που αφορούν το μέλλον του τόπου, με κυριότερο όλων την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί σχετικά με τις ΑΠΕ και συγκεκριμένα με τον Υβριδικό Σταθμό, που υπό προϋποθέσεις ενδέχεται να κατασκευάσει ο Δήμος, στα Καπετανιανά.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι συνεργάτες του, ενημέρωσαν διεξοδικά τους συνομιλητές τους για τις προοπτικές του έργου, για τη μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί από το Εργαστηρίο Αιολικής Ενέργειας και Ενεργειακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης, καθώς και για τα υπέρ και τα κατά αυτής της επένδυσης.

Παράλληλα έθεσαν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του σταθμού των 45KW, την συγκατάθεση της πλειοψηφίας των κατοίκων και των φορέων της περιοχής. Κατόπιν ήταν οι σειρά των εκπροσώπων των τοπικών συμβουλίων να πάρουν βήμα, καθώς κλήθηκαν από το Δήμαρχο να του αναφέρουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους οικισμούς που εκπροσωπούν, αλλά και να του κάνουν γνωστό αν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της μέχρι τώρα συνεργασίας που έχουν με τους αντιδημάρχους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook