Τριήμερο επαφών με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την Κυριακή. Σε δηλώσεις του ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι θα προβάλει την ανάγκη επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το τέλος του 2017.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το in.gr, θα ζητήσει Ευρωπαϊκή Εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών.

«Θα δείξω ότι υπάρχει υπεύθυνη Αριστερά στην Ελλάδα, που με το καθαρό της πρόγραμμα κερδίζει συμμάχους για τη χώρα. Η μάχη για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, η μάχη για τη σταδιακή απαγκίστρωση από τους όρους και τις δεσμεύσεις του, ο αγώνας για να είναι σταθερά η Ελλάδα στο ευρώ και να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα είναι ο δικός μας αγώνας. Και η ΔΗΜΑΡ το δίνει αυτόν τον αγώνα κάθε στιγμή παντού» καταλήγει.

Το πρόγραμμα των επαφών Κουβέλη

Τη Δευτέρα ο κ. Κουβέλης θα συναντηθεί με τον Χάνες Σβόμποντα, πρόεδρο της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τον Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

Την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Λάσλο Άντορ, Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, την Κατερίν Τραουτμάν, επικεφαλής των ευρωβουλευτών του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook