Την ελπίδα ότι «οι Έλληνες θα ψηφίσουν για να παραμείνουν στο ευρώ, επειδή αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για ένα σταθερό μέλλον με ευημερία» εκφράζει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι «το συμφέρον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το ευρώ», ενώ -στο ερώτημα εάν γνωρίζει την ύπαρξη σχεδίων προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ- εκφράζει την πίστη πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, γιατί -όπως λέει- «είμαι πεπεισμένος ότι έτσι υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών».

Όσον αφορά στο θέμα των ευρωομολόγων, ο Μάριο Μόντι εκφράζει την εκτίμηση ότι «θα έχουμε ευρωομόλογο με τη μία ή την άλλη μορφή, επειδή η ένωσή μας γίνεται όλο και πιο στενή». Προειδοποιεί, όμως, ότι η έκδοση ευρωομολόγου «δεν αποτελεί μια άδεια για να ξοδεύουμε εις βάρος των άλλων, αλλά αντιθέτως μια προσπάθεια να οικοδομήσουμε ξανά την Οικονομική και Νομισματική Ένωση σε μια πιο σταθερή και αξιόπιστη βάση».

Τέλος, αναφερόμενος στην αύξηση που παρουσιάζουν τα ποσοστά ακραίων κομμάτων στην Ευρώπη, ο Ιταλός πρωθυπουργός λέει: « Οι πολίτες στέλνουν ένα σαφές μήνυμα ότι χρειάζονται ελπίδα […] Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να αφουγκραστούμε τους πολίτες και να φροντίσουμε την πραγματική οικονομία, κατανοώντας ότι αυτό θα βοηθήσει επίσης στη δημοσιονομική προσαρμογή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook