Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιδοκίμασε τις συμφωνίες που υπεγράφησαν στη Γερμανία για υψηλότερους μισθούς, ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει ευελιξία σε ότι αφορά τον φόρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών, σε μια ένδειξη ότι είναι «ανοικτή» σε νέα μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters, μια ημέρα αφότου η Γερμανία δήλωσε ότι είναι υπέρ του να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος στην Ισπανία προκειμένου να μειώσει τα ελλείμματά της, η Μέρκελ έστειλε το μήνυμα ότι είναι έτοιμη να συμβιβαστεί με την γερμανική αντιπολίτευση και τους ευρωπαίους εταίρους σε άλλους τομείς.

Ωστόσο, απέρριψε για μια ακόμα φορά την έκδοση ευρωομολόγων ως λύση στην κρίση, δηλώνοντας πως θα πρέπει να καταστεί δυνατό οι χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανονισμούς να μηνύονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τα σχόλιά της αυτά, τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο, δείχνουν ότι είναι έτοιμη να «υποκύψει» στις εκκλήσεις η Γερμανία να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη, ωστόσο, σε αντάλλαγμα, θέλει οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να συναινέσουν στην παραχώρηση κυριαρχίας επί των προϋπολογισμών τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook