Διαψεύδει κατηγορηματικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι το στέλεχός της και εκπρόσωπός της στην τρόικα, Κλάους Μαζούχ, έκανε δηλώσεις στην κυριακάτικη εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στις οποίες ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Την είδηση για τη δήλωση Μαζούχ μετέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ανακοίνωση της μέσω twitter, η ΕΚΤ τονίζει: «Σε αντίθεση με ό,τι μεταδίδεται σε ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με μισθούς και συντάξεις στην Ελλάδα, και πολύ περισσότερο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

» Η θέση της ΕΚΤ, ως μέλος της αποκαλούμενης τρόικας, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές συμφωνήθηκαν στο δεύτερο μνημόνιο».

Νωρίτερα, το ΑΠΕ σε τηλεγράφημά του μετέδωσε ότι σε δήλωσή του, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Κλάους Μαζούχ ανέφερε: «Με την καινούργια κυβέρνηση θα συζητήσουμε όλες τις πτυχές του νέου μνημονίου. Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι πλέον οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αλλά και οι συντάξεις έχουν φθάσει στα επίπεδα που ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Στο σημείο που θέλαμε να υποχωρήσουν. Σε αντίθεση με τις τιμές που δεν έχουν πέσει σχεδόν καθόλου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook