Ανακοίνωση με την ευκαιρία την 5η Ιουνίου παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος εξέδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Ρεθύμνου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως \”η κλιματική αλλαγή έχει κάνει ήδη τη σημερινή ζωή απροστάτευτη, με την ανατροπή των όρων φυσικής προστασίας ,καθώς τα τελευταία διακόσια χρόνια η ανθρωπογενής  βαναυσότητα έχει ανατρέψει την ιστορικά γνωστή προαιώνια οικολογική ισορροπία.\”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

\”Η 5η Ιουνίου είναι απλώς η συμβολική υπενθύμιση ότι η ανθρωπότητα δεν ζει έξω και αντίθετα από τη φυσική πραγματικότητα. Η κλιματική αλλαγή έχει κάνει ήδη τη σημερινή ζωή απροστάτευτη, με την ανατροπή των όρων φυσικής προστασίας ,καθώς τα τελευταία διακόσια χρόνια η ανθρωπογενής  βαναυσότητα έχει ανατρέψει την ιστορικά γνωστή προαιώνια οικολογική ισορροπία

 Στα δικά μας και κοντινά μας, δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τη πυρκαγιά ανάμεσα στο ΚΕΝΤΡΟΧΩΡΙ, την ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ και τις ΜΕΛΑΜΠΕΣ  που για πολλοστή ¨φορά άναψε πέρυσι. Την αναβλάστηση ήρθε να τη φάει το κατσίκι ,που βόσκει αμέριμνο ,με τον αμέριμνο και ανίδεο βοσκό να του ταΐζει τη μελλοντική βλάστηση. Τον αμέριμνο βοσκό που υποθηκεύει το μέλλον το δικό του και πολλών ακόμα ,με τη διεύθυνση δασών να παρακολουθεί λες και δεν έχει χρέος προστασίας.

Τη δε Αντιπεριφερειάρχη να προεδρεύει ,αλλά ως πολιτική προϊσταμένη να μην σπεύδει.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook