Την αισιοδοξία ότι υπάρχει λύση στο ελληνικό πρόβλημα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε πρωινή εκπομπή.

«Υπάρχει λύση αλλά εντός ευρώ. Ο κόσμος θέλει ευρώ και αλλαγή πολιτικής γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χωρίς το ευρώ είναι καταστροφή. Φανταστείτε να βγούμε εκτός ευρώ και μετά το “ξύλο” που έχουμε φάει να μην μπορούμε να ωφεληθούμε. Μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο θα πρέπει να έρθει η ανάπτυξη και όταν εννοώ ανάπτυξη εννοώ θέσεις εργασίας. Να μην κλείσουν δηλαδή οι υπάρχουσες αλλά και να δημιουργηθούν νέες. Ο Έλληνας πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια του», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σχετικά με το αν η Ευρώπη έχει αντιληφθεί τη λάθος συνταγή που επέβαλε στη χώρα μας ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Η Ευρώπη αντιλαμβάνεται η ίδια τη λάθος συνταγή που μας έδωσε και βλέπει ότι αυτή η μονόπλευρη πολιτική της λιτότητας που μας έδωσε δεν αποδίδει. Έπρεπε όμως να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες για να καταλάβουν ότι η λογική αυτή δεν έχει αποτέλεσμα».

«Τώρα σιγά σιγά εκτός από τη στόχευση που είναι η μείωση του ελλείμματος βάζουμε και έναν ακόμη στόχο την ανάπτυξη, με ατμομηχανή όμως την Ευρώπη. Η ίδια η Ευρώπη πρέπει να κάνει ποιο ελαστική τη σκληρή πολιτική και να δώσει ανάσες στο σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook