Η διάσημη Ρόμι Σνάιντερ που απεβίωσε το 1982, πριν από τριάντα έτη, «δεν αυτοκτόνησε», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Λε Παριζιέν» μια στενή φίλη της ηθοποιού, η σχεδιάστρια μόδας Κλοντ Πετίν.

Η Πετίν εξήγησε με συνέντευξή της στην παρισινή εφημερίδα ότι: «αποχωρίστηκε την φίλη της στη διάρκεια της νύκτας, αφού την είχε συνοδέψει στο διαμέρισμά της όπου συνομίλησαν περίπου μιάν ώρα, στο τέλος της συνάντησης που οι δύο γυναίκες είχαν παρουσία των ερωτικών συντρόφων τους. Ο κουνιάδος της Πετίν, ο Λοράν Πετίν, υπήρξε ο τελευταίος ερωτικός σύντροφος για την Ρόμι Σνάιντερ».

Αφηγείται, λοιπόν, η Κλοντ Πετίν στην «Λε Παριζιέν»: «Υπέκυψε η Ρόμι σε ένα οξύ καρδιακό επεισόδιο, χωρίς να έχει καταναλώσει προηγούμενα κανένα δηλητήριο, όπως άλλωστε το απέδειξε η νεκροψία...όμως και ο πρώτος αστυνομικός, που έφθασε επί τόπου, κατέληξε ότι "ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια". Μπροστά μου, ήπιε νερό η Ρόμι, απ τη μπουκάλα με το εμφιαλωμένο που είχε σπίτι της. Βεβαιώνω : δεν έπινε αλκοόλ πια, μού μιλούσε χαρούμενη, επειδή το περιοδικό VSD (Παρασκευή + Σαββατοκύριακο) επρόκειτο να τής αφιερώσει το εξώφυλλό του --με τον “ηχηρό” τίτλο “Η πιο σαγηνευτική γυναίκα της χρονιάς”. "Το γεγονός ότι στο λουτρό της, σε ένα καλαθάκι, βρέθηκε το φαρμακευτικό σκεύασμα Lexomil, ή κάτι τέτοιο, τίποτε δεν σημαίνει κατ' εμέ, το τονίζω, η Ρόμι δεν έπινε πια. Μάλιστα, αρνήθηκε να καταπιεί το μισό δισκίο ηρεμιστικού, που τής πρότεινα. Γιατί, λοιπόν, θα έκανε μόνη της το αντίθετο;»

Τέλος, η Κλοντ Πετίν εκμυστηρεύεται στην ίδια συνέντευξη πόσο "δυσάρεστα εξεπλάγη", όταν διαπίστωσε ότι σε ένα πρόσφατο επετειακό αφιέρωμα για την αξέχαστη ηθοποιό υπήρχαν και σκηνές αναπαράστασης των συνθηκών του θανάτου της Σνάιντερ - στις οποίες ήταν ευδιάκριτη πλησίον της μια μεγάλη μπουκάλα αλκοολούχου ποτού...

Αν και έχουν συμπληρωθεί ήδη τρεις δεκαετίες, αφότου έφυγε απ τη ζωή η Ρόμι Σνάιντερ, εξακολουθεί να συγκινεί πολύ και στην Αυστρία, όπου ήλθε στον κόσμο, και στη Γερμανία, όπου άρχισε να ξετυλίγεται η λαμπρή κινηματογραφική της σταδιοδρομία, αλλά και στη Γαλλία όπου καταξιώθηκε, διαπρέποντας στο κινηματογραφικό στερέωμα για πάρα πολλά συναπτά χρόνια.