Να βρεθούν χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Σε δήλωση που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχεται ότι «το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ».

«Όμως» σημειώνει «οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο» και προσθέτει : «Οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας».

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον Π. Πικραμμένο και ζήτησε να βρεθούν χρήματα για να λυθεί το πρόβλημα ενώ καλεί τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας «να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε».