Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μοαν Κι-μουν τάχθηκε σήμερα υπέρ των \”διευρυμένων διεθνών συνομιλιών\” για τη Συρία και τόνισε ότι έλαβε υπόψη του το αίτημα των αραβικών χωρών να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου.

\”Ελαβα υπόψη μου τις προτάσεις του Αραβικού Συνδέσμου για αύξηση του αριθμού των παρατηρητών και για ένα χρονοδιάγραμμα στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι \’Αναν\”, δήλωσε ο Μπαν στη Τζέντα.

\”Ελπίζω ότι οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας\”, τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι υπέρ των \”διευρυμένων διεθνών συνομιλιών για κάθε μελλοντική πράξη που αποσκοπεί στον τερματισμό της κρίσης στη Συρία.

\”Προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή είναι να βοηθήσουμε το συριακό λαό, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως την υποστήριξή μας\”, τόνισε ο Μπαν μετά τις συνομιλίες του με το γενικό γραμματέα της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης Εκμελεντίν Ιχσάνογλου στο περιθώριο διάσκεψης για την πάταξη της τρομοκρατίας.

\”Ο ΟΗΕ και η ΟΙΔ θα κάνουν τα πάντα για να υποστηρίξουν τον κοινό μας απεσταλμένο Κόφι \’Αναν\”, τόνισε.

Ο Ιχσάνογλου υποστήριξε το αραβικό αίτημα και τόνισε ότι \”κάθε δευτερόλεπτο που περνάει αυξάνεται ο αριθμός των αθώων θυμάτων στη Συρία\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook