Ένας μικρός παράδεισος, το Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο γνωστό και διάσημο απο τα Κουφονήσια, ένα μέρος που δύσκολα θα το ξεχάσουμε. Ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, με μια εκπληκτικά κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, παρά το γεγονός ότι το νησί είναι μόνο 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Είναι ένα ήσυχο νησί, δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν έχει κίνηση, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν υπέροχες παραλίες και μια κομψή νυχτερινή ζωή για ένα ώριμο κοινό.
\"\"

Οι ντόπιοι εδώ ανέκαθεν ζούσαν απο την αλιεία, αλλά τα έσοδα από τον τουρισμό έχουν αυξηθή τα τελευταία χρόνια, και για το λόγο αυτό κάνουν τα πάντα για την ανακαίνιση και αναζωογονήση των κτιρίων και των δρόμων πριν από κάθε καλοκαίρι.
Ιστορία : Το νησί μοιράζεται το ίδιο παρελθόν με τα τριγύρω νησιά. Δεν γνωρίζουμε ποτε κατοικήθηκε για πρώτη φορά, και τι έγινε στο νησί κατά την αρχαιότητα. Το Κουφονήσι κατεκτηθηκε οπως και τα υπόλοιπα των νησιά από τους Ρωμαίους το 2ο αιώνα π.Χ., και έπεσε σε βενετσιάνικο χέρια τον 13ο αιώνα. Οι Τούρκοι εισέβαλλαν τον 16ο αιώνα, και το νησί απελευθερώθηκε το 1821.
\"\"

Αξιοθέατα: Χώρα είναι το μοναδικό χωριό του νησιού, εδώ υπάρχουν πολύ μικρές εκκλησίες, μια γκαλερί και μερικά καταστήματα. Εκτός από αυτό, δεν υπάρχουν πολλά να δείτε, εκτός από το όμορφο περιβάλλον της.
Δραστηριότητες: Το Κουφονήσι είναι ενα τέλειο μέρος για διακοπές, απολαυστε το κολύμπι και τον ήλιο στης παραλίες, κολυμπήστε με αναπνευστήρα, κάντε καταδύσεις και ψάρεμα, απολαυστε ουζο και ψαρομεζέδες σε ταβερνάκια κοντά στην παραλία.

\"\"

Παραλίες : Το Κουφονήσι διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες των ελληνικών νησιών. Οι παραλίες είναι αμμώδης και ιδανικές για οικογένειες με παιδιά, δεδομένου ότι ειναι προστατευμένες απο τα μελτέμια και τα ρεύματα και δεν ειναι πολύβουες. Το νησί είναι μικρό, έτσι απλά με μια βόλτα μπορείτε να βρείτε τη δική σας παραλία. Πολλοί θεωρούν το Πορι σαν ενα απο τις καλύτερες και ομορφότερες παραλίες. Οσοι αγαπάτε τον γυμνισμό μπορείτε να πάτε στην περιοχή μετά του Χαροκόπου. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα να πάτε με σκάφος σε μικρότερα νησιά με εξαιρετικές παραλίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook