Στην διανομή χιλιάδων αρωματικών φυτών προς τους κατοίκοιυς του Ηρακλείου προχωρά ο Δήμος αύριο Τρίτη 5 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συνολικά 10.000 γλαστράκια με αρωματικά φυτά της Κρήτης θα διανεμηθούν από τα μέλη του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας «Τάλως», στην πλατεία της παλαιάς Λαχαναγοράς (από τις 5.00 μ.μ).

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος περιλαμβάνει σειρά ομιλιών σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Αναλυτικά, η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς περιλαμβάνει:

6.00΄μ.μ. Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου.

6.15΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Κλιματική αλλαγή και τρόφιμα». Εισηγήτρια: Δρ. Γουμενάκη Ελένη Αναπλ. Καθηγήτρια, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας ΤΕΙ Κρήτης.

6.35΄μ.μ Ομιλία με θέμα: «Αυτοφυή εδώδιμα φυτά της Κρήτης και η διατροφική τους αξία». Εισηγητής:Δρ. Κυπριωτάκης Ζαχαρίας, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας ΤΕΙ Κρήτης.

6.55΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Αστικό πράσινο και περιβάλλον». Εισηγήτρια: Φραγκούλη Ερωφίλη, Δασολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Πρασίνου Δήμου Ηρακλείου.

7.15΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Τα ενδημικά φυτά της Κρήτης». Εισηγητής: Αβραμάκης Μανόλης, Γεωπόνος –Βοτανολόγος, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

7.35΄μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Θαλάσσιο περιβάλλον: Χρήσεις και απειλές». Εισηγητής: Δρ. Καρακάσης Ιωάννης, Καθηγητής Θαλάσσιας Βιολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook