Σε δήλωσή της για την "Ημέρα της Γυναίκας" η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ κα Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρει τα εξής :

"Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, είναι ημέρα υπενθύμισης και σεβασμού για το σημαντικό και πολύπλευρο ρόλο της στην κοινωνική ζωή. Στην οικογένεια, που έχει ανάγκη τη γυναικεία φροντίδα για να αναπτυχθεί και να δυναμώσει ισορροπημένα. Στην παραγωγική και την εκπαιδευτική διαδικασία, που προάγονται και εξελίσσονται χάρη στη γυναικεία δυναμική.

Στη δημόσια ζωή, που έγινε πλουσιότερη από τότε που ακούγεται πιο δυνατά η γυναικεία φωνή. Στις κοινωνικές διεκδικήσεις που «έμαθαν» πολλά από τους σημαντικούς αγώνες των γυναικών για περισσότερες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα. Ημέρα υπενθύμισης είναι και για την πολιτική και τη συμμετοχή των γυναικών σε αυτή.

Θα περίμενε κανείς, τον 21ο αιώνα να είμαστε σε θέση να μιλάμε για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική. Δυστυχώς, στη χώρα μας αυτό δε συμβαίνει. Οι Ελληνίδες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στα κοινά. Να υφίστανται διακρίσεις. Να αμφισβητούνται. Και αυτό είναι κάτι, που επιβάλλεται να αλλάξει.

Ας είναι αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας. Ας είναι ένας στόχος για το άμεσο μέλλον. Περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, σημαίνει περισσότερη ισότητα και ποιοτικότερη δημοκρατία. Οφείλουμε όλοι και όλες να δουλέψουμε για το στόχο αυτό. Μια μόνο θεωρητικά καθιερωμένη ισότητα δεν ωφελεί κανέναν και δεν προσφέρει τίποτα στην κοινωνία μας."