Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά, με αντικείμενο τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών είναι η Ισπανία και ο τραπεζικός τομέας της χώρας που απειλείται με κατάρρευση, ενώ σε δεύτερο πλάνο είναι προς το παρόν η Ελλάδα και οι εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Νωρίτερα, ο Καναδός ομόλογός του Τζιμ Φλάχερτι, είπε ότι οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη γαλλία και την Ιταλία θα πραγματοποιήσουν μία κοινή τηλεδιάσκεψη, αυξάνοντας και με αυτόν τρόπο τις πιέσεις προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και κυρίως τη γερμανική να λάβουν άμεσα μέτρα.

«Οι αγορές παραμένουν σκεπτικές στο ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα είναι αποτελεσματικά για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη και να απομακρύνουν τον κίνδυνο επιδείνωσης της κρίσης», δήλωσε ο εκκπρόσωπος Τύπου τουτ Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Η σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται, μεταξύ άλλων, να τονίσει την ανάγκη λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων κατά τη Σύνοδο Κορυφής της G-20, που θα γίνει στις 18-19 Ιουνίου στο Μεξικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook