Στη \’\’ΔΙΚΗ\’\’ στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μίλησε για όλους και για όλα ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη μίλησε για τις ποινές στις ομάδες που δεν εξασφάλισαν άδεια ενώ στάθηκε στο θέμα του ΟΦΗ, που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα το καλοκαίρι του 2011. 

Αναλυτικά ο Σοφοκλής Πιλάβιος δήλωσε:

Για τον Σάντος και την παραμονή του: «Επιθυμούσα και θεωρούσα ότι έπρεπε να πάρει κάτι παραπάνω. Υπήρχε και συμφωνία, 21 άτομα ήμασταν, 20 συμφώνησαν ένας δεν συμφώνησε».

Για το αν θα είναι υποψήφιος: «Δεν θα πω τώρα. Συζητώ πολύ με τον εαυτό μου. Πρέπει να γουστάρεις πάρα πολύ αυτό που κάνεις και ό,τι μπορείς να προσφέρεις για να ανεχτείς όλη αυτή την κριτική που κατά 90% είναι κακόπιστη. Όχι λάθος».

Για τις αδειοδοτήσεις: «Να δούμε τι έκανε η ομοσπονδία μέχρι εδώ. Στο Δ.Σ. της λίγκας παρέστησαν αντιπρόεδρος, νομικός σύμβουλος και υπεύθυνος αδειοδοτήσεων να αλλάξουν οι ποινές υποβιβασμού, λόγω των οικονομικών δυσχερειών. Οι κυρώσεις ήταν συγκεκριμένες. Ήταν ο υποβιβασμός και τώρα είναι μια εξίσου σημαντική να μην γίνουν μεταγραφές. Αυτές τις βάζει η Λίγκα. Εμείς δίνουμε άδεια. Οτιδήποτε είναι νόμιμο το εξετάζουμε και το ελέγχουμε».

Για τον ΟΦΗ που έπαιξε χωρίς άδεια: «Έπρεπε να παράσχει κάθε τρίμηνο στοιχεία και να τα δώσει συνολικά τον Δεκέμβριο. Τα έδωσε».

Για τον αν αδικήθηκαν κάποιες ομάδες με τις περσινές αδειοδοτήσεις: «Δεν μίλησα ποτέ για αδικία στην αδειοδότηση. Ο κ. Δημητρίου είπε ότι φταίει η Λίγκα. Ο Ηρακλής έπεσε στην Β\’ λόγω της πλαστής ενημερότητας. Ανάγκασε την ομοσπονδία να τον πάει Γ\’ Eθνική με τη φυγή στα δικαστήρια. Δόθηκε στον ΟΦΗ ανοχή παραπάνω απ\’ ό,τι θα έπρεπε με δική μου ευθύνη. Ο Ηρακλής δεν κατέθεσε καν φάκελο στην ΕΕΑ. Δυο κατηγορίες έχασε ο Ηρακλής και φταίει η ΕΠΟ;».

Για τις υποθέσεις Βόλου και Καβάλας: «Δίκιο είχαν ηθικό κι όχι νομικό. Καλώς ή κακώς. Δυο ομάδες υπέστησαν αυτό το περσινό καλοκαίρι. Έπαθαν πάρα πολύ μεγάλη ζημιά. Εγώ προβάλω το ηθικό σ\’ αυτή την ιστορία, αλλά πρέπει να δούμε πως θα γίνει. Δεν ξέρω που θα παίξουν. Όλα όμως θα γίνουν βάσει νόμου. Αν πάρουν άδεια το διοικητικό συμβούλιο, μαζί με τα συμβούλια των Λιγκών, θα αποφασίσει που θα αγωνιστούν».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία των στημένων: «Από τα 40 παιχνίδια πήγαμε στο 1. Από αυτό είμαι ικανοποιημένος. Δεν μου επιτρέπεται να κρίνω την δικαιοσύνη».

Για το Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών: «Όταν ήρθε στο γραφείο μου, κάλεσα τον υπεύθυνο (σ.σ. Interior officer). Διαβάσαμε μαζί το φάκελο. Έλεγε κάνει που δεν είχα ξαναδεί στις προηγούμενες υποθέσεις. Ότι πιθανότατα αυτό δεν έχει χειραγωγηθεί για στοιχηματικούς λόγους, αλλά για βαθμολογικούς. Ζήτησα να γίνει αλληλογραφία με την UEFA κι έγινε. Ανταλλάξαμε πέντε επιστολές και μετά από 10 μέρες το έβγαλα από το γραφείο μου. Η UEFA απαντά, πράγματι ο αγώνας αυτός είναι διαφορετικός από τους αγώνες που είχαν χειραγωγηθεί».

Για τα «στημένα»: «Είμαι βέβαιος πως δεν χρειάζονται οι διαιτητές για ένα «στημένο» παιχνίδι. Τις περισσότερες φορές οι διαιτητές κάνουν κακό».

Για το αν είχε τρομοκρατηθεί ή εκβιαστεί ο Αλέξης Κούγιας: «Δεν θυμάμαι τι μου είχαν πει ακριβώς (σ.σ. οι Μπέος, Τσακογιάννης). Αν πίστευα ότι κινδύνευε η ζωή του κ. Κούγια φυσικά και θα τον ειδοποιούσα».

Για τη διαιτησία: «Αν πιστεύετε ότι η διαιτησία δεν ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες χρονιές, τότε δεν βλέπουμε μπάλα. Άλλαξε η επιτροπή των διαιτητών επειδή κρίθηκε αναγκαίο. Για τον κ. Βασάρα θα κρίνει το διοικητικό συμβούλιο».

Για το αν θα αλλάξει ξανά η ΚΕΔ: «Είναι πρώιμο για να πούμε κάτι ακόμα. Δεν έχω σκεφτεί ότι μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή. Τι θα πουν οι άνθρωποι της ΚΕΔ θα δούμε».

Για την Εθνική: «Την Εθνική όποιος την έχει ζήσει από μέσα, δεν μπορεί να μην δώσει την ψυχή του πάνω σε αυτό. Δεν κάνω αβάντα στον κ. Γκαγκάτση. Την αγάπη που είχε ο κ. Γκαγκάτσης την έχω και εγώ. Να χαιρόμαστε και να λέμε ότι είμαστε εκεί. Θα δούμε πως θα πάει, είμαστε στις καλύτερες 16 ομάδες. Είναι κάτι, όχι για να ξεφύγεις, αλλά για να κάνεις το παραμικρό. Αν μου πουν να φέρω τα ρούχα, θα τα φέρω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα».

Για το πώς αισθάνθηκε όταν τον έλεγαν ψηλό Σισέ: «Δεν μου λέει τίποτα… Μιλούσαν δυο άνθρωποι και είπαν κάποια πράγματα. Δεν έχω πρόβλημα μ\’ αυτά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook