Μια σημαντική δράση για την προστασία του Περιβάλλοντος ανακοινώθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης. 

Στο πλαίσιο του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης ανακοίνωσαν το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σχολικών βιβλίων και χαρτιού σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί.

«Το πρόγραμμα που ξεκινάει άμεσα είναι πολύ σημαντικό για όλους μας ειδικά για τους νέους ανθρώπους που θα έρθουν σε επαφή με την ανακύκλωση, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων.

Με την ανακύκλωση είναι γνωστό σε όλους μας ότι κάνουμε σημαντική εξοικονόμηση φυσικών πόρων», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής.

Ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη δράση περνάει πολλαπλά μηνύματα προστασίας του περιβάλλοντος. θα πρόκειται για ανακύκλωση βιβλίων που δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, αλλά και παλιού χαρτιού. Πιστεύω ότι η συμμετοχή των σχολείων θα είναι πάρα πολύ μεγάλη».

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία της Κρήτης θα υλοποιηθεί με το κλείσιμο των σχολικών μονάδων ενόψει Καλοκαιριού, όπου οι μαθητές αναμένεται να παραδώσουν τα βιβλία τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook