Ποικίλα σχόλια, ερμηνείες αλλά και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το πρόσφατο τηλεοπτικό σποτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα της αθρόας «εισβολής» μεταναστών από την Ασία και την Αφρική στην γηραιά ήπειρο.

Στο διάρκειας ενάμιση λεπτού σποτ η Ευρώπη, ως άλλη κινηματογραφική ηρωίδα του Ταραντίνο (Kill Bill) περικυκλώνεται απειλητικά από αφρικανούς, ασιάτες και μουσουλμάνους.

Οι μετανάστες «ντυμένοι» με τα αρνητικά στερεότυπα που τους προσάπτουν οι οπαδοί των κλειστών συνόρων κινούνται απειλητικά κατά της άοπλης Ευρώπης.

Αντί, όμως, για μια βίαιη αντιπαράθεση η Ευρώπη πολλαπλασιάζεται, δυναμώνει, περικυκλώνει τους μετανάστες οι οποίοι τελικά «αφοπλίζονται» και ουσιαστικά ενσωματώνονται στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το σπότ, που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες από την Κομισιόν έχει προκαλέσει ήδη πολλαπλές αντιδράσεις τόσο και από τους οπαδούς της «κλειστής» Ευρώπης, όσο και από κοινότητες μεταναστών που ζουν και εργάζονται στις χώρες της ΕΕ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Κομισιόν ότι δημιούργησε ένα «ρατσιστικό» σποτ όπου παρουσιάζει τους μουσουλμάνους ως αιμοσταγείς εισβολείς και δίνει επιχειρήματα στην ρητορική της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.

Ενστάσεις, όμως, για τις προθέσεις του μηνύματος προβάλουν και οι οπαδοί της αντιμεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη που θεωρούν πως η γηραιά ήπειρος κινδυνεύει τα επόμενα χρόνια από την ισλαμοποίηση και την αλλοίωση των πολιτιστικών της αρχών.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook