Ζύγισαν τις αντιδράσεις στην Περιφερειακή Αρχή και τελικά μετά από πιέσεις το θέμα των Ταξί θα τεθεί στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη στο Μάλεμε. 
Η είδηση ότι το θέμα δε θα έφτανε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπως έγραψε το flashnwes το πρωί, ξεσήκωσε τους ιδιοκτήτες των επαρχιακών ταξί του νομού, που άμεσα πήγαν στην Περιφέρεια, καθώς έβλεπαν την υπαναχώρηση στο θέμα, με την απόσυρση του από την συνεδρίαση της Πέμπτης. 
Το ίδιο έκαναν και περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που επιθυμούσαν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για το θέμα των Ταξί. 
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αναδίπλωση της  Περιφερειακής Αρχής και  έτσι οι \’\’άδειες\’\’ θα βρίσκονται – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου -στο επίκεντρο της συνεδρίασης. 
Αυτό βέβαια σημαίνει κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου, όπως ξεκαθάρισαν οι ίδιοι μέσα από ανακοίνωση τους. 
 \’\’Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ταξί μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σας ανακοινώνει την 24ωρη απεργία του κλάδου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 από τα Ταξί της πόλης του Ηρακλείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεθοδεύσεις που δρομολογούνται ενόψει της απόφασης του Περιφερειακού συμβουλίου για τις συνενώσεις διοικητικών εδρών στο Νομό Ηρακλείου . 
Σας ενημερώνουμε ότι: Οι εκδηλώσεις της απεργίας των Ταξί θα πραγματοποιηθούν σε δύο σημεία. 
Το ένα σημείο με 250 Ταξί είναι η πορεία μας προς το Μάλεμε που θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και το δεύτερο με τα άλλα 250 Ταξί θα είναι ο αποκλεισμός του λιμανιού του Ηρακλείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανευθυνότητα των υπηρεσιών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων να ξεκαθαρίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι με το ανοιχτού τύπου κόκκινου λεωφορείου, που χωρίς τα απαιτούμενα στοιχεία – έγγραφα δημιουργεί αναστάτωση στον τουρισμό και σε ένα ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο από την οικονομική κρίση κλάδο.\’\’
Μανόλης Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook